Projektiranje

Ustvarjamo sodobno arhitekturo, svetlo, čistih linij, ter zasnovano z naprednimi sodobnimi materiali, ki nam omogočajo realizacijo naše ideje. Naši objekti so projektirani po načelu trajnostne gradnje, so energetsko učinkoviti in premišljeno postavljeni v prostor.

Projektna dokumentacija se deli na več posameznih faz, katero od omenjenih faz potrebujete, pa je odvisno predvsem od vrste nameravane gradnje. V nadaljevanju vam na kratko predstavimo poenostavljen opis najpomembnejših faz projektne dokumentacije, ki so večinoma skupne vsem projektom:
 

Idejna zasnova (IZP)

V idejni zasnovi “postavimo temelje” našega projekta. Naredimo programsko zasnovo, prostore povežemo v smiselno celoto, funkcionalno rešimo tlorise, začrtamo zunanjo obliko in umeščenost objekta v prostor. Načrt idejne zasnove služi za pridobivanje projektnih pogojev.

Pridobitev gradbenega dovoljenja (DGD)

Naslednji korak je izdelava dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja (DGD). V tej fazi se grafično dopolni predhodne projekte in poskrbi za usklajenost projekta s prostorskimi akti. Projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja (DGD) je namenjen pridobitvi gradbenega dovoljenja.

Projekt za izvedbo (PZI)

Projekt za izvedbo je, kot pove ime, namenjen izvedbi oz. gradnji objekta. Je načrt na podlagi katerega se izvajajo dela na gradbišču, vsebuje detajlne načrte arhitekture, vse potrebne detajle, načrte inštalacij in statične izračune.

Spletna stran za boljše delovanje uporablja t.i. piškotke (več o tem). Ali se strinjate z namestitvijo piškotkov v vaš brskalnik?    

Strinjam se