Klinvest d.o.o.  
 
Novosti
02.03.2007
Nova spletna stran

Kontaktni podatki
Klinvest d.o.o.
Jelenčeva ulica 1
4000 Kranj

Tel: 05 902 38 43
E-pošta:

Popisi

IZDELAVA POPISOV GRADBENO OBRTNIŠKIH IN INŠTALACIJSKIH DEL:

Podjetje KLinvest d.o.o. je registrirano in opravilno sposobno izvajati popise za gradbeno – obrtniška in inštalacijska dela za vse vrste objektov pri visokih in nizkih gradnjah.

Kaj je popis in kdaj ga potrebujemo ?

Projektantski popis del in projektantski predračun je sestavni del načrta in je skupek posameznih vrst del iz gradbene, obrtniške ali inštalacijske stroke, katerega osnovni namen je prikazati investitorju čimbolj natančen in podroben opis potrebnih del za izgradnjo objekta in prikaz vseh stroškov, ki so potrebni za izgradnjo objekta, oziroma posamezne investicije. Bolj natančen in pedanten je popis, večja je verjetnost, da investitor pri gradnji ni ali ne bo zaveden v smislu financ.

Zakonodaja, ki predpisuje izdelavo in vsebino posamezne vrste projekta (načrta) je trenutno tako ohlapna, da posamezni projektanti namesto popisa in predračuna izdelajo samo oceno stroškov gradnje, ki pa je včasih izdelana samo za m2 objekta na podlagi povprečij ali izkušenj ter na koncu zmnožena s celotno kvadraturo objekta. Taka ocena je do investitorja skrajne zavajajoča in mu ne da vpogleda v natančen pregled potrebnih del in kontrole cene ter stroškovnika pri gradnji. Obenem mu otežuje izbiro izvajalca, saj se na podlagi izdelanega popisa izdela tudi predračun, ki naj bi investitorju čim bolj natančno prikazal stroške gradnje z opisano vsebino gradnje.

Podjetje KLinvest d.o.o. izdela projektantski popis skrbno ter stroške gradnje na podlagi poznavanja trga in cen oceni izredno natančno, tako da investitor že v začetni fazi dobi dokaj realen finančen oris gradnje. Dokaz za to so številna podjetja in biroji, ki so našemu podjetju že zaupali izdelavo Popisen in predračunov. Naj naštejemo samo nekatere: Arhinex d.o.o., Škofja Loka; Mega Team d.o.o., Kranj, Vencelj Vladimir s.p., Škofja Loka; Pravi kot d.o.o., Škofja Loka, Proart d.o.o., Ankaran; Antariom d.o.o., Ribno, VEL d.o.o., Škofja Loka in drugi….

V čem se naš projektantski popis s projektantskim predračunom razlikuje od običajnih:

  1. Izračun je natančen in ne pavšalen;
  2. Cene v predračunu so tržne za predmetno geografsko področje;
  3. Opisi posameznih postavk so eksplicitni in opremljeni z vsemi potrebnimi opombami in parametri.
  4. Na podlagi našega popisa ne boste imeli t.i. »dodatnih ali nepredvidenih del«, v kolikor bo podloga za izdelavo dokaj kvalitetna.

Torej, v kolikor vam projektanti niso izdelali popisa ali pa mislite, da je slabi izdelan; oglasite se pri nas in dobili boste izdelek, ki bo v celoti vreden svoje cene in vam bo definitivno pocenil gradnjo. V nadaljevanju sledi kratek prikaz popisa s predračunom za tiste, ki imate.

2007-2021 Klinvest d.o.o.
Vse pravice pridržane.
Domov | Nadzor | Projektiranje | Inženiring | Popisi | Reference | Podjetje | Piškotki | Pravno obvestilo   Stran poganjaEASYWEB